Díjak, költségek

Nagyon fontos kérdés a befektetéseket terhelő költségek köre, és azok alapos vizsgálata. A vagyonkezelés mindenkori eredményét a nettó hozamok jelentik, melyeket mind százalékosan, mind pedig pénzben kifejezve kell kimutatni, ehhez pedig az összes költséggel, díjjal, adóval kalkulálni szükséges, azokat a kimutatásokban meg kell jeleníteni. Bármely hozam-összehasonlításnak azonos kockázati szint mellett a tényleges nettó hozamokon keresztül van csak értelme.

A befektetésekhez kereskedési költségek, fix vagyonkezelési díjak, számlavezetési- és tranzakciós költségek, adófizetési kötelezettségek, sikerdíj is tartoznak és tartozhatnak.

Vagyonkezelésünk az ügyfél–vagyonkezelő–számlavezető hármasában határozható meg, ahol méltánytalan díjak nélküli érdekközösségnek kell megvalósulnia, ügyfeleink számlavezetőjének díjait is mindig górcső alá kell vennünk.

Szolgáltatásunk során a vagyonkezelésünk dedikált befektetési alap formáját ölti az értékpapírszámlákon, így közvetlenül az alapot terhelő költségként fix díjban, azaz alapkezelési díjban részesülünk, további fix díjat nem számítunk fel. A portfólió összetételét alakító vagyonkezelés, a befektetési döntések meghozatala koncentrálódik a Concorde ALAPKEZELŐNÉL az alapkezelői díj fejében. Ezen fix díjat valamint a letétkezelőnek fizetendő – hiszen befektetési alapok esetén a vagyon elkülönítve kerül megőrzésre – letéti őrzés díját, a kereskedési költségeket, az alap könyvvizsgálójának fizetendő díjat; ha a hozamok egy kitűzött célt meghaladnak, az esetleges sikerdíjat az alapok napi szintű beértékelése mindenkor tartalmazza.

Prémium vagyonkezelés >>